Úgynevezett ideológiai vizsgálatot tartanak azoknál az észak-koreai olimpikonoknál, akik a kínai aranyérmesekkel és a dél-koreai bronzérmesekkel szerepelnek egy fotón.  Ri Dzsongszik és Kim Kumjong egy szelfire álltak össze sportolótársaikkal. A Korean Timesra hivatkozva a 444.hu azt írja, hogy az olimpiai csapat tagjainak át kell esnie egy egy hónapos, háromlépcsős „ideológiai kiértékelési folyamaton".

A vizsgálat első lépcsőjeként a Koreai Munkáspárt Központi Bizottsága, aztán a sportminisztérium, majd a csapat értékeli őket. A cél, hogy „megtisztítsák" a külföldről hazatérőket a „szennyeződéstől", aminek a nem kommunista ideológiát valló országokban ki voltak téve. A sportolók azzal úszhatják meg a büntetést, hogy önkritikát gyakorol. 

Mint arról beszámoltunk, gyalog szökött át a határon Dél-Koreába egy észak-koreai férfi. Augusztusban ez már a második hasonló incidens. A Yonhap dél-koreai hírügynökség értesülései szerint az illető az észak-koreai hadsereg egy tisztségviselője, és szökését dél-koreai katonák segítették. Sajtójelentések szerint a szökevény észak-koreai katonai egyenruhát viselt.