A német Kaufland üzletlánc leállította a cigaretták és más  dohánytermékek árusítását, így a szlovák embereknek új beszerzési pont után kell nézniük – írja a Paraméter. 

A szabályzat ennek ellenére nem érvényes a Kaufland üzleteiben lévő speciális boltokra, itt ugyanis még mindig kaphatóak a dohánytermékek.

A döntést még Lucia Vargová, a Kaufland szóvivője is megerősítette. Hozzátette, a vásárlók innentől már nem találják meg az üzletek kínálatában a dohánytermékeket. A módosítás az üzletlánc összes boltjára vonatkozik (Szlovákiában megközelítőleg 80 áruház van).

A Kaufland speciális üzletnek számít a Szlovákiában található bolthálózattal szemben, mivel a belső elrendezése lehetővé teszi, hogy több kisebb üzlethelység is működni tudjon az épületen belül. Mint mondták, az új szabályozás ezekre a kisebb  boltokra nem terjed ki.

Szlovákiában egyelőre csak a Kaufland az egyetlen üzletlánc, amely korlátozta a dohánytermékek árusítását. A Billa, a Terno, a Lidl, illetve a további áruházláncok egyelőre nem terveznek hasonló lépést.

Szlovákia betiltja a fantomfüvet a függő gyerekek miatt

Mindez egy törvénymódosításból derül ki, amelyet szerdán hagyott jóvá a szlovák kormány.
Bővebben--->