A rendezvény szervezői terrorfenyegetés miatt az utolsó pillanatban lemondták Taylor Swift háromnapos ausztriai koncertsorozatát.

Annak alapján, hogy kormányzati tisztségviselők megerősítettek egy, az Ernst Happel-stadionban tervezett terrorcselekményt, nem volt más választásunk, mint lemondani a három tervezett előadást mindenki biztonsága érdekében


– közölte a Barracuda Music rendezvényszervező cég a közösségi oldalakon azzal, hogy a jegyek árát visszatérítik a rajongóknak.

Korábban Gerhard Pürstl bécsi tartományi rendőrfőnök szerdán fokozott biztonsági intézkedések életbe léptetését jelentette be, és úgy fogalmazott, hogy a konkrét kockázatokat sikerült ugyan minimalizálni, de az általános veszély továbbra is fennáll. Franz Ruf, az osztrák belügyminisztérium közbiztonsági ügyekért felelős főigazgatója a nap folyamán közölte, hogy

őrizetbe vettek két személyt, akik merényleteket terveztek a csütörtökre, illetve péntekre Bécsben meghirdetett koncerteken.

A jelentések szerint a 19 éves ternitzi lakos az interneten radikalizálódott, és néhány hete hűséget fogadott az Iszlám Állam terrorszervezetnek. Egy másik gyanúsítottat Bécsben fogtak el a hatóságok, róla a rendőrség nem tett közzé részleteket. Az egyik osztrák állampolgárságú gyanúsítottnál közelebbről nem meghatározott vegyi anyagokat foglaltak le a hatóságok. 

A rendőrség óvintézkedés gyanánt több házat és egy idősek otthonát is kiüríttetett robbanószertől tartva - írta az MTI.