Eddig öt európai országban tartott teltházas koncerteket az amerikai popsztár, emiatt pedig az érintett állomásokon meg is emelkedtek a szállásdíjak. Swift májusban négy országban járt, ebből az elmúlt három évhez képest háromban nőttek idén a szállodai árak a BMI elemzése szerint.

Portugália, Spanyolország és Svédország szállodai árai a többszörösére emelkedtek. Ezzel szemben Franciaországban csökkent a szállásdíjak inflációja – írja a Business Insider.

Az énekes az Egyesült Királyságban is turnézott, a Fitch leányvállalata azonban az ottani szállásdíjak alakulását nem vizsgálta.

A kutatás szerint ennek az oka az, hogy a többi országhoz képest Franciaország népessége nagyobb és a többi turnéállomáshoz viszonyítva szállodai kapacitásban is bővelkedik, ami felhígítja a Taylor Swift-hatást.

A Párizsban és Lyonban tartott hat koncerten összesen 290 ezer ’swiftie’ vett részt, ami a francia lakosság mindössze 0,43 százalékát teszi ki.

A jelentés szerint ugyanakkor Swift turnéjának következő állomásain, azaz Hollandiában, Írországban, Ausztriában és Svájcban egytől-egyig a foglalási díjak emelkedése várható a koncertek miatt, mivel ezeknek az országnak a lakossága nem éri el a 20 millió főt.

Taylor Swift az európai turnéja során 18 városban 51 koncertet tart.