Egy hal zuhant egy Tesla szélvédőjére, amit a fedélzeti kamera fel is vett, írja a Totalcar. Nem történt nagy baj, mert az autó éppen parkolt, de a szélvédő betört a portál cikke szerint. A halat valószínűleg egy ragadozó madár ejtette el. 

Noha a tulajdonos nem ült az autóban, a Tesla kamerái leparkolt állapotban is folyamatosan figyelnek, így van felvétel a történtekről. 

A konkrét eseménynek csak a szélét kapta el a kamera, de ha az ember megállítja a pillanatot, akkor látni a kósza halat.

Az autó tulajdonosa Atlantic Highlandben lakik, ahol bőven vannak természetes vizek. Valószínűleg egy ragadozó madár emelte ki a halat a vízből, ami valami baki folytán kicsúszott a karmai közül, így landolt a Tesla szélvédőjén.

Szenvednek

A várakozásoktól elmaradó negyedéves profitszámokról jelentett kedd éjszaka Tesla. A 25,5 milliárd dolláros bevétel és 1,5 milliárd dolláros adózott nyereség hírére meredek esésbe kezdtek a vállalat részvényei, a tőzsdezárás utáni kereskedésben 8 százalékos mínuszban forogtak a papírok.

Az április-június időszakban is kifejezetten magasak voltak a költségek: továbbra is öntik a pénzt a mesterséges intelligencia fejlesztésekbe (ami az önvezető autókhoz, illetve a humanoid robotok gyártásához szükséges).

Utóbbival kapcsolatban a terv az, hogy már jövőre elkezdik gyártani az Optimus robotokat, amelyeket be is vetnének az elektromos autógyártó üzemeiken.

Csak a működési költségek majdnem elérték a 3 milliárd dollárt a második negyedévben, ami 39 százalékos emelkedés egy év alatt. Önmagában az AI-infrastruktúrára sikerült elkölteni 600 millió dollárt.

De miközben a kiadások az egekbe szöknek, a bevételek elmaradnak a várttól, a kereslet csökken a gyártó elektromos autóira, amire kénytelenek árengedményekkel reagálni. 

A verseny elsősorban Kínában durva, de összességében 7 százalékkal kevesebb bevételt hoztak az EV-eladások, mint 2023 második negyedévében. Jobb ötlet híján meghosszabbították az eredetileg július végéig szóló promóciót Kínában, így ott továbbra is kamatmentes hitellel kínálnak egyes Tesla modelleket. Sőt hasonló, vagy maximum 1 százalék THM-es konstrukciót találtak ki a német és az amerikai piacokra is.

További autós hírek és izgalmas cikkek a Totalcaron.