A kedden késő este tett bejelentés alapján a hibás csomagtérzárral rendelkező járműveket ingyenesen javítják – írja a Euronews. 

A távoli szoftverfrissítésre azért van szükség, mert egyes modellek esetén a rendszer, amely figyelmeztetné a jármű vezetőjét arra, hogy a csomagtartó nem záródott be, egyszerűen nem működik 

– közölte a kínai piacfelügyelet. 

A visszahívások egyes importált Model S és Model X járműveket, valamint a 2020. október 15. és 2024. július 17. között gyártott, hazai gyártású Model 3 és Model Y autókat érintik.

A hiba miatt a nem zárt csomagtérfedél akár menet közben is kinyílhat, így zavarva a vezető látását. 

Az amerikai székhelyű elektromos járműgyártó egy távoli  szoftverfrissítéssel fogja orvosolni a problémát, tette hozzá a piacszabályozásért felelős állami hivatal.

Kína a Tesla egyik fő piaca és termelési bázisa, ugyanakkor a kínai elektromosautó-gyártók növekvő konkurenciájának forrása is.

vállalat a múlt hónapban a második negyedéves nettó nyereségének erőteljes csökkenéséről számolt be, mivel az eladások az árcsökkentések és az alacsony kamatozású finanszírozás ellenére visszaestek.

Musk megint hazudott, be is zuhantak a Tesla részvényei

A Tesla részvényei csütörtökön mintegy 8 százalékos csökkenéssel zártak, miután a Bloomberg arról számolt be, hogy az elektromos járműgyártó két hónappal elhalasztja Robotaxi bemutatását.
Bővebben--->