Egyes jelentések szerint a török kormány bojkottja egy válasz lehetett arra, hogy a Meta elkezdte a platformról eltávolítani Ismail Haniyeh, a Hamász vezetőjével kapcsolatot halálhíreket. A helyi média szerint az országban mintegy 50 millió felhasználója lehet az alkalmazásnak.

A kormány azután blokkolta az Instagramot, hogy a Meta a platformon törölni kezdte azokat a posztokat, amelyben a részvétüket fejezik ki a Haniyeh halála miatt – írja a CNBC.

A palesztin militáns szervezet politikai vezetője szerdán egy teheráni robbanásban vesztette életét, miközben az új elnök beiktatására látogatott az országba. Irán és a Hamász Izraelt okolják a merényletért.

Fahrettin Altun, a török elnöki kommunikáció vezetője és Recep Tayip Erdogan török elnök tanácsadója az X közösségi platformon úgy fogalmazott, elítéli, hogy a közösségi platform megakadályozza, hogy az emberek részvétnyilvánító üzeneteket tegyenek közzé a Hamász vezetője, anélkül, hogy szerinte bármilyen irányelv megsértésére hivatkoznának.

Az EU meghosszabbította az Iránnal szembeni szankciókat

A büntetőintézkedések az Európai Unióba való beutazási tilalomra és az unióban tárolt pénzeszközeik befagyasztására terjednek ki.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.