Ukrajna még a hónap elején jelentette be, hogy a kötvénytulajdonosok egy csoportjával megállapodást készít elő arról, hogy közel 20 milliárd dolláros külföldi adósság törlesztését ütemezik át.

Ezt követően július 22-én bejelentették az ideiglenesen elfogadott szerkezetátalakítási megállapodást, melyet várhatóan a következő hetekben hagynak jóvá hivatalosan a kötvénytulajdonosok.

Az aláírt határozat alapján Ukrajna nem fogja kifizetni az augusztus elsején esedékes, 2026-os lejáratú eurókötvény 34 millió dolláros kamatszelvényét. Ugyan a hitelmegállapodás minden esedékes kamattörlesztésre 10 napos haladékot biztosít, a kormány azonban jelezte: nem fog fizetni.

Jelentés az ukrán árnyékvilágból: Zelenszkij jobbkeze lehet a végzete?

Egyre többen és egyre többször beszélnek egy bizonyos Andrij Jermakról, akiről lassan szintén önálló filmsorozatot lehetne forgatni. Nem egyszer Zelenszkij elnök jobbkezeként vagy épp árnyékaként említik. Mások szerint ő a szürke eminenciás, aki a háttérben keveri a lapokat és ha kell, elsimítja a szálakat. Sőt, újabban már elnöki babérokra tör. De ki is valójában Andrij Jermak és mekkora a tényleges hatalma?
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→