A kánikula még velünk van, de már közeledik a balatoni főszezon vége. A turisztikai szakemberek megítélése szerint a szezon már egész évben tart, a nyár csak annyiban más, hogy ilyenkor strandolni is lehet. Ebből kifolyólag egyre több szolgáltató dönt az egész éves nyitva tartás mellett.

Még a napokban is nagyon sokan voltak Zamárdiban, akik kihasználták a kánikulai hőséget, és a strandon töltötték az idejüket. Az egyik parti vendéglátós azt mondta, hogy az utóbbi években egyre jellemzőbb, hogy nő azok száma, akik augusztus 20. után kezdik a nyaralásukat – írja a hirbalaton.hu.

Egyre többen felfedezik, hogy szeptemberben ugyanolyan idő van, mint akár júliusban vagy augusztusban. Nekünk személy szerint ez a szeptemberi időszak a kedvencünk, ilyenkor ugyanis a Balaton ugyanolyan meleg, lehet fürdeni, és hál’ istennek egyre több hely tart nyitva

– mondta az ATV Híradónak Vass Máté, a Pizza Pazza tulajdonosa. 

Augusztus 20. után még telt ház volt a magyar tengernél. Nagyon sokan használták ki az ünnep utáni napokat, de egyre többen még tovább maradtak a tónál. Úgy tűnik, a korábbi tendencia változik, már nem ürül ki varázsütésre a Balaton az ünnep után. 

A Balatoni Kör tagjainak az a célja, hogy a Balatont egész évben látogathatóvá tegyék, ezért sokat lépnek azért, hogy minél több vállalkozó tartson nyitva a fürdési időszakon túl is.