Tavaly az energiaválság és az élelmiszerinfláció idején felröppent a hír, hogy eladják a Cserpes Sajtműhelyt.  Az azóta tartó néma csend után Cserpes István tulajdonos egy interjújában viszont elárulta, visszalépett ezen szándékától.

 „Sokáig keresgéltünk vevőt, de végül úgy döntöttünk, hogy megtartjuk a céget” – fogalmazott a cégvezető. Elmondta, hogy bár találtak megfelelő új tulajdonost, az volt benne, hogy ne adja el a céget, mert – mint mondta – nem ez a követendő út. Az adott ugyanis neki békességet, hogy folytassa a családi üzletet – írja a Hetek.

Ami a jövőt illeti, Cserpes István úgy látja, meg kell találni a további fejlődés, a megújulás irányát, ezen dolgoznak most gőzerővel. „Járvány ide, energiaválság oda, a mélypontot leginkább egy nagyon súlyos emberi árulás, anyagi lehúzás okozta nekünk, ami éveken át zajlott anélkül, hogy ezt felismertük volna” – fogalmazott. Mindezen nehézségek után a tanulság az, hogy „a talpon maradásban kulcsfontosságú az emberi tényező, az, hogy kibe helyezzük a bizalmunkat, mert az ilyen visszaélések sajnos teljesen általánosak.”

Míg a kihívások sűrűjében a dolgozói és a családtagjai mellé álltak, és erőt adtak a folytatáshoz, addig azok, akik – szavai szerint – meglopták és átverték, a tulajdonosváltás hírére mind elhagyták a céget. Az interjúban Cserpes részletesen nyilatkozott a 32 éves vállalat körüli krízisekről, generációváltásról és a sikeres túlélésről is.