Júliusban meghaladta a 60 ezret a hazai tisztán elektromos járműpark darabszáma – közölte Facebook-posztjában az Energiaügyi Minisztérium.

Mint írják, a teljes zöld rendszámos állomány a hibridekkel együttvéve júniusban felülmúlta a 100 ezres nagyságrendet, az évtized elejéhez mérten a kizárólag elektromos hajtású gépjárművekből már közel nyolcszor több található meg a hazai utakon. Környezetkímélő motorkerékpárból az elmúlt hónapban állt munkába a hatszázadik, tisztán elektromos tehergépkocsiból pedig a négyezredik – tették hozzá.

Idén február óta minden hónapban a korábbi havinál több környezetbarát járművet helyeznek forgalomba a tárca szerint, ami nagyrészt a vállalatok számára fél éve elérhető támogatási programnak tudható be. A 30 milliárd forintos kiírásban 2,8-4 millió forintnyi állami hozzájárulás igényelhető elektromos flottára. A legfrissebb összesítés alapján pedig eddig összesen 3500 támogatási kérelem érkezett be.

Kínai e-autó, állami támogatással? Kapkodnak érte a magyarok

Az Energiaügyi Minisztérium 30 milliárd forintos keretösszegű, az elektromos haszongépjárművek beszerzését segítő programjára már közel 3500 gazdasági társaság jelentkezett, összesen 16,3 milliárd forintért.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.