A HR Portálnak adott interjút Fata László cafeteriaguru, aki az átalakított, 2019. januártól életbe lépő új juttatási rendszerről azt mondta: az már most is jól látható, hogy pusztán a jogszabályalkotó szándékát átültetve a gyakorlatba - vagyis bérben kifizetni minden juttatást - a vállalkozások nem tudják majd megtartani a munkaerőt.
A tapasztalat az, hogy ha csak pluszbért fizetnek a cégek, akkor az nem biztos, hogy ilyen területeken hasznosul. Ha a vállalat azt szeretné, hogy egészségesek, pihentek legyenek a dolgozói, hogy munkáltatói márkát építsen, vagy azt, hogy kifelé is láthatóvá tegye olykor, hogy ott "jó a hangulat", akkor ezt leginkább juttatásokkal lehet megoldani - mondta a szakember, aki szerint a helyzet most ahhoz hasonló, mint a cafeteriarendszer megjelenésekor, 1995-1996 fordulóján.
Akkor álltak elő az első cégek a béren kívüli juttatások első modelljeivel és mindenki őket kezdte másolni. Kíváncsian várom, hogy 2019-ben előáll-e valaki egy ilyen fajta teljesen újszerű modellel, amire a többiek is rá tudnak majd szokni - tette hozzá a szakember.
Gazdasági hírek azonnal,
egy érintéssel
Töltse le az Economx app-ot, hogy mindig időben értesülhessen a gazdasági és pénzügyi világ eseményeiről!
Kérjen értesítést a legfontosabb hírekről!
Legolvasottabb

Komoly változás jön az MVM számlázásában: nagy tárhelyet kér a szolgáltató

Döbbenetes nyomon a német titkosszolgálat: oroszok állnak az iszlamista terrortámadások mögött?

Hongkong nem torolja meg a vámokat, mást eszelt ki

Száj- és körömfájás: ellopták a fertőzött telepről a fertőtlenítő szivattyút

Brutális csalás: Ezt kell tennie, ha SMS-ben küld értesítést az adóhivatal

Peking végsőkig harcolna, miután Trump újabb 50 százalékot sózna rájuk

Valami nem stimmel, rengeteg ember tűnt el a boltokból

Szelfivel a hivatalba: új korszakot nyit a kormányzati app

Száj-és körömfájás: Hegyeshalom elesett
