A Euromoney pénzügyi szaklap Magyarország legjobb fenntarthatósági bankjának választotta a CIB Bankot. A pénzintézet két évvel ezelőtt vezette be 2025-ig szóló üzletstratégiáját, amelyben kiemelt szerepet kapott az ESG (környezetvédelmi, társadalmi felelősségvállalási és vállalatirányítási) stratégia.

A bank ennek érdekében egyébként átalakította szervezetét és munkafolyamatait, új pozíciókat hozott létre, és a vezérigazgató-helyettest bízta meg az ESG-tervek felügyeletével.

Az ESG-stratégiájában a CIB Bank vállalta, hogy 2030-ra karbonsemlegessé válik és kizárólag megújuló forrásokból fedezi energiaszükségletét. A bank az Európai Unió (EU) taxonómiarendeletének és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) zöld ajánlásainak betartása mellett elkötelezte magát, és a fenntarthatósági szempontokat üzleti döntéshozatalának részévé tette.

Tisztában vagyunk azzal, hogy tevékenységünkkel hozzájárulhatunk a klímaváltozás elleni küzdelemhez és a társadalmi szemléletformáláshoz

– mondta Alberto De Stavola, a CIB Bank ESG-ért felelős vezérigazgató-helyettese.

A bank ESG kockázatkezelési politikája részeként kizárólistát hozott létre a környezetet károsító tevékenységek pénzügyi támogatásának elkerülésére, és az ügyfeleket fenntarthatósági teljesítményük alapján értékeli. Emellett nagy hangsúlyt fektet ügyfelei pénzügyi biztonságára és a pénzügyi csalások elleni védelemre.