Jellemzően kétféle árazási politikával találkozhatunk a hazai fürdőkben. A fürdők egy része egész évben fix árakkal dolgozik, míg másutt szezonális az árlista, azaz más és más jegyárakat kínálnak a a főszezonban és azon kívül.

Utóbbiak közül három népszerű gyógyfürdőben is szeptember 30-án, illetve október 1-jén azaz jövő hétfőn/kedden állnak át az utószezoni árazásra, ami olcsóbb belépőket jelent – írja a Termalonline.

A szakportál szerint a Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdő esetében hétfőtől minden nap a hétköznapi jegyárak lesznek érvényesek.

  • A felnőtt belépő így 3600 forintba;
  • a diák és nyugdíjas napijegy pedig 3100 forintba kerül majd náluk a hét minden napján.

A Bogácsi Gyógyfürdőben is hétfőn lép életbe az új árlista, ami egészen az év végéig kitart majd. Mindez azt is jelenti, hogy ebben az időszakban hétköznap felár nélkül használható a fedett élményfürdő.

A kültéri medencés belépőjegy ára például 3700-ról 3500 forintra csökken, de hétköznap ez magában foglalja a fedett élménymedence használatát is.

Ugyanakkor Bogácson a kiemelt időszakokban is a hétvégi jegyárak lesznek érvényben: ilyen többek között október 23., az őszi szünet időszaka, majd a karácsonyi, szilveszteri időszak.

A cserkeszőlői fürdőben október 1-jétől állnak át az utószezon árakra. Így például a felnőtt napijegy 3990 forint helyett 3590 forintba fog kerülni, a diák és a nyugdíjas jegyek ára pedig 3190 forintról 2890 forintra csökken.

Újabb hírek érkeztek a leégett miskolctapolcai fürdő állapotáról


Újjá fogjuk építeni a Miskolctapolcai Barlangfürdőt - mondta szombaton Miskolc megválasztott, október elején hivatalba lépő polgármestere a pénteken kigyulladt barlangfürdőnél tartott sajtótájékoztatóján. A barlangfürdő tetőszerkezete teljesen leégett.

A részletekről ITT írtunk bővebben.