A következő napok, hetek is nehezek lesznek, és továbbra is fontos az emberek fegyelmezett viselkedése, a korlátozó, higiénés szabályok betartása a szakember szerint.
Most az a fontos - mondta -, hogy megakadályozzák és lassítsák a járvány további terjedését, és csökkenjen a terhelés az egészségügyi rendszeren.
Kapcsolódó
Galgóczi Ágnes szerint a hétvégén is folytatódik a védőoltások beadása, eddig 1,9 millió ezer ember kapta meg az oltást, és több mint hatszázezren már a második dózist is. Beszélt arról is, hogy: a jövő héten elkezdődik a pedagógusok oltása, aki még nem regisztrált, de szeretne oltást kapni, március 29-ig regisztrálhat a vakcinainfo.gov.hu internetes oldalon.
A szakember arra hívta fel a figyelmet, hogy a húsvétra készülődés és a húsvéti ünnepek során is fontos a járványügyi és higiénés szabályok betartása, tehát kerülni kell a zsúfolt helyeket, be kell tartani a szociális távolságot és fontos a kézmosás, kézfertőtlenítés, maszkviselés. Húsvétkor lehetőleg csak a szűk család találkozzon, de ha az oltás után már kialakult a védettség, a nagyszülőkhöz lehet menni - mondta Galgóczi Ágnes, azt javasolva, hogy a családon belül is tartsuk be a járványügyi szabályokat.
Gazdasági hírek azonnal,
egy érintéssel
Töltse le az Economx app-ot, hogy mindig időben értesülhessen a gazdasági és pénzügyi világ eseményeiről!
Kérjen értesítést a legfontosabb hírekről!
Legolvasottabb

Óriási a baj: Nagy Márton 2,5 százalékra rontotta a GDP-növekedést

Nem tudta tovább titkolni a kormány: kiderült volna az igazság Nagy Mártonékról

Nem áprilisi tréfa, amit holnaptól látni fog a kutaknál

Sorra kapnak észbe a légitársaságok, újabb fapados tuningolná a hűségprogramját

Helyzet van Szlovákiában: Robert Fico bárkit megkínál fertőzött tejjel, a katonák már a határokon

Váratlanul távozik pozíciójából Magyar Péter utódja

Döbbenet: ráesett egy autószerelőre idős ügyfele, csonttörés lett belőle

Már a titkosszolgálat is nyomoz a balatonalmádi lehallgatókészülék miatt

Negyven éve nem volt az aranynak ilyen kirobbanó negyedéve
