A kabinet a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalát (KEK KH) jelöli ki a gazdasági konzultáció kérdőíveire adott válaszok feldolgozására és az eredmények összesítésére. A hivatalnak jövő keddig kell megkezdenie azoknak a nyilatkozatoknak a kiküldését, amelyekben a címzettek hozzájárulhatnak személyes adataik kezeléséhez. A válaszok feldolgozásához a beérkezésüket követően azonnal hozzá kell látnia a KEK KH-nak, amely egyúttal felmentést kapott az érvényben lévő beszerzési tilalom alól.

A gazdasági konzultációval összefüggő, személyes adatot nem tartalmazó miniszterelnöki levelek és kérdőívek nyomdai előállításával kapcsolatos feladatok ellátására a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot jelölte ki a kormány.

Orbán Viktor kormányfő pénteki reggeli rádióinterjújában jelentette be, hogy új nemzeti konzultáció kezdődik, ezúttal elsősorban a munkahelyteremtéssel összefüggő kérdésekben kérik ki az emberek véleményét.

A miniszterelnök a kérdések közül kiemelte a méltányos tehermegosztás ügyét, mondván, dönteni kell arról, hogy a három éve kivetett bankadó és a válságadók csak átmeneti intézkedésnek voltak-e tekinthetők, "vagy azt akarják a magyarok, hogy mindez hosszabb távon is maradjon része a magyar közteherviselés rendszerének". A kormányfő jelezte, ő az utóbbi állásponton van.