Budapest vonzáskörzetében is található több olyan termálfürdő, amelyek viszonylag
olcsó belépőt kínálnak, miközben minősített gyógyvízzel rendelkeznek.

A Termál Online gyűjtésében olyan termálfürdőket talált, ahol

a felnőtt belépők ára a 2500 forint körüli sávban, a diák- és nyugdíjas jegyek pedig a 1500-2000 forint közötti szinten mozognak. 

Fontos azonban megjegyezni, hogy ezekben a fürdőkben be kell érni a szabadtéri medencékkel, azonban nyáron ez minden bizonnyal nem jelent komoly akadályt a pihenni vágyók számára.

Albertirsai Gyógyfürdő

Az albertirsai gyógyvizes fürdőnek öt medencéje van és kizárólag a nyári idényben tartanak nyitva. A felnőtt napi belépő 2700 forintba, a diák és nyugdíjas jegy 2000 forintba, a 4-6 évesek számára kínált belépő pedig 1400 forintba kerül.

Gödi Termálfürdő

Az egész évben üzemelő strandfürdőben termálmedence, sportmedence és szezonálisan egy gyermekmedence is található. A felnőtt belépőjegy 2400 forint, nyugdíjasoknak, a gyerekeknek és a diákoknak 1700 forint, a helyi lakosok pedig kedvezményt kapnak minden jegytípusból.

Nagykátai Gyógy- és Strandfürdő

Nagykátán a fedett fürdő egész évben üzemel, az ötmedencés strandi rész pedig szezonálisan. A strandfürdőbe külön is váltható olcsóbb belépőjegy.

A felnőtt strandbelépő 2900 forint, a gyerekek, diákok és nyugdíjasok számára 2300 forint. Két felnőtt és egy gyermek esetén a családi belépő ára 6900 forint, további gyerekenként 900 forint. A helyi lakosok ráadásul a fentiekből kedvezményt is kapnak.

Tápiószentmártoni Strandfürdő

A szezonálisan nyitva tartó termálfürdő május 18. óta látogatható. A kínálatuk 34-36 Celsius-fokos gyógyvízzel töltött medencéből, 30-32 Celsius-fokos strandmedencéből és gyermekmedencéből áll, a hűvösebb vízű úszómedencét a mai napon nyitják majd újra.

A felnőtt jegy 2500 forint, a 3-18 évesek és a 65 év felettiek számára 1800 forint. Két felnőtt és két gyermek esetén a családi jegy ára 6800 forint, további gyermekenként 1400 forint. A helyi lakosok hétköznap 50 százalékos kedvezményt kapnak.

Tóalmási Szent András Gyógyvizes Strand

A Pest vármegye keleti határán fekvő település fürdőjét egy év kihagyást követően tavaly júniusban nyitották újra.

A főszezonban a felnőtt napijegy 3000 forint, de a kedvezményes jegytípusaik az összes fenti fürdőnél olcsóbbak. A nyugdíjasok és a 14 év alattiak számára a napi belépő 1500 forint. Két felnőtt és két gyermek, vagy egy felnőtt és három gyermek esetén a családi jegy 6000 forint, további gyermekenként 500 forint.

Nyugdíjas kedvezmények válnak hirtelen semmissé

A hamarosan kezdődő vakáció nem feltétlenül vidítja fel az időseket.