A minőségmegőrzési idő természetesen függ az alapanyag minőségétől és a helyes előkészítési, fagyasztási technológia betartásától.
A fagyasztás előtt a zöldségeket, gyümölcsöket mindig alaposan tisztítsuk meg, ha szükséges áztassuk be, több ismétléssel mossuk meg és szárítsuk le. Fontos a hibátlan, friss és egészséges zöldségek, gyümölcsök kiválogatása. A fagyasztott zöldségek, gyümölcsök (elő) főzve vagy párolva és turmixolva általában egy évig is tárolhatók fajtától függően.
Jellemző fagyaszthatósági idő:
- sárgabarack 8 hónap
- őszibarack 10 hónap
- eper 12 hónap
- cseresznye 10 hónap
- szilva 10 hónap
- párolt gyümölcs (alma, körte) 10 hónap
- gyümölcslé 10 hónap
Legolvasottabb
Gyanús lett a sok nyugtamegszakítás, máris ott termett a NAV
Nyakunkon a kór, amitől mindenki félt, már a magyarok közt is elszabadult az új influenza
Kiakadt a szakszervezet: ezüstvasárnap is tömeg van a boltokban, a láncok mégis támadnak
Trump nem várt helyről kapott hadüzenetet, de a magyar kormány is aggódhat
Autós támadást terveztek a karácsonyi vásárban, a határon kapcsolták le őket
Mit szólt ehhez a Karmelita? Egy óra alatt beszakadt a forint, és kiderült valami az „amerikai védőpajzsról”
Szőlő utca: gyertyát gyújtottak a megnyomorított életekért
Szürke hétköznapok: lehangolóan pocsék időt tartogat a jövő hét
Nem érdemes rizikózni: eleshet a nyugdíjától, aki erre nem figyel