Többek között a hónapok óta tartó árcsökkenésnek is köszönhetően júliusban óriásit nőtt a magyarországi használtautó-adásvételek száma. A Datahouse adatai szerint júliusban 81 061 használt személyautó cserélt gazdát, 19 százalékkal több a tavaly júliusban regisztrált 68 270-nél olvasható a LOUNGE Communication közleményében.

Horváth András, a Használtautó.hu autópiaci szakértője elmondta:

Összességében is kijelenthető, hogy 2024 eleje óta folyamatosan erősödik a használtautó-piac. Az idei csúcshónap 24,9 százalékos növekedéssel a február volt, de átlagosan eddig minden hónapban 13 százalékos ugrást láthattunk.

A telefonos megkeresések számából kiindulva a Használtautó.hu megállapította, hogy az elmúlt időszakban a legnépszerűbb használt személygépjárművek körében nem történt komoly változás:

az élen továbbra is az Opel Astra – Suzuki Swift – Volkswagen Golf trió található.

Az Opel legnépszerűbb modelljét átlagosan 1 710 000 forintért lehet megvásárolni, míg a Suzuki Swift átlagára 1 199 000, a Volkswagen használt Golf modelljének pedig 2 938 000 forint. 

Tévedés, hogy ezek az autók eladhatatlanok a piacon

A magyar piacot hirdetésszámban és látogatottságban is lefedő Használtautó.hu szakértője megvizsgálta, hogy a magyarok milyen kivitelű használt autókat keresnek.