Tovább folytatta a kórházlátogatását Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke, csütörtökön az Észak-Pesti Centrumkórház-Honvédkórházban járt. A közösségi oldalán elérhető videóba azt mondta, a sajtó egyes tagjai most beengedték a kórházba, a többi kórházban ez nem volt jellemző.

Magyar Péter már járt a Péterfy kórházban, a Heim Pál Gyermekkórházban, a váci Jávorszky Ödön Kórházban, a Szent János Kórházban és a Jahn Ferenc Kórházban is.

Az európai parlamenti képviselő a Honvédkórház speciális rendeltetésű osztályára (VIP) is szeretett volna bemenni, de a kórház főigazgatója Wikonkál Norbert nem engedte be. A VIP-kórterem látogatása nemzetbiztonsági kockázatot jelent, tette hozzá a főigazgató. Magyar Péter ezért nem tudta megmutatni, hogy a VIP-részlegen hány fok van a kórtermekben és milyen ágyakon gyógyulnak a betegek, van-e wc-papír, vagy fertőtlenítő a mosdóban.

Magyar Péter még szerdán a közösségi oldalán jelentette be, hogy csütörtökön reggel elmegy a Honvéd Kórház speciális rendeltetésű osztályára,  ide elhívta Takács Péter egészségügyi államtitkárt is. Az államtitkár nem ment el a találkozóra. 

A Honvédkórház VIP-osztályán ugyanaz a központi klímarendszer működik, mint a többi kórteremben, a főigazgató szerint a VIP-osztályt is egyszerre adták át a főépülettel, 2007-ben. Összesen hat kórterem van a részlegen, és a betegek ellátását is ugyanazok az orvosok, nővérek végzik, mint a kórház többi részlegén.

Csütörtökön a Honvédkórház többi részéről is bejelentkezik még Magyar Péter.