A Győri Ítélőtábla jogerős döntésével a vállalkozás és a fogyasztó közötti szerződések több, általános feltételét is tisztességtelennek minősítette. A jogviszony bizalmi jellegére tekintettel

tisztességtelen az a kikötés, mely a vállalkozás helyébe egy másik, ugyanazon ingatlanközvetítői hálózatba tartozó cég szerződésbe lépéséhez a fogyasztó előzetes hozzájárulását megköveteli, anélkül, hogy a szerződésbe belépő felet a fogyasztó ismerné. 

Szintén tisztességtelen, hogy

az ingatlanközvetítő akkor is a teljes megbízási díjra tart igényt, ha az ingatlanát eladni kívánó fogyasztó a kiközvetített vevő vételi ajánlatát alapos ok miatt utasítja vissza. 

Az ingatlanközvetítői szerződésben az ingatlan birtokbaadási határideje és a vételár megfizetésének feltételei nem határozhatók meg előre. Amennyiben a sikeres közvetítésért járó megbízási díj késedelmes megfizetése esetére kikötött kötbér mértéke eltúlzott, az tisztességtelenséget eredményez. A felek közötti jogvita esetére főszabályként a fogyasztó belföldi lakóhelye szerinti bíróság illetékes, az ettől eltérő illetékesség kikötése jogszabálysértő.

A bíróság a tisztességtelen feltételek érvénytelenségét megállapította, és kötelezte a vállalkozást, hogy erről közleményt tegyen közzé valamennyi ügyfélszolgálati irodájában.