Az esemény célja a vállalatcsoport sokszínű tevékenységének és szakmáinak interaktív megismertetése, elsősorban középiskolában tanuló és pályaválasztás előtt álló diákokkal, de a rendezvény az egyetemisták előtt is nyitott.

A tájékoztatás szerint a MÁV-Volán-csoport különböző szakterületeit bemutató rendezvényre elsősorban azokat a fiatalokat várják, akik szeretnék jobban megismerni a vállalatcsoport tevékenységét, működését, és akár lehetséges jövőbeni munkahelyükként gondolnak rá.

A diákok részletes információkat kaphatnak a választható szakmákról, duális képzésekről. Az idén is kitelepül pályaorientációs tanácsadással Budapest Főváros Kormányhivatala foglalkoztatási főosztálya, valamint jelen lesz az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség, amelynek egyik fő célkitűzése a fiatalok mérnöki pályák iránti érdeklődésének felkeltése. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
A regisztrációkat 2024. szeptember 18-án 10 óráig fogadják a http://karrier.mavcsoport.hu/nyiltnap oldalon. A MÁV-Volán-csoport egyetemistáknak, középiskolásoknak és pályaválasztóknak szóló programjairól, valamint a vállalatcsoport jelenleg aktuális állásajánlatairól a http://karrier.mavcsoport.hu oldalon találhatók részletes információk – tájékoztatott a MÁV.