A GenePlanet korszerű várandósság alatti  genetikai vizsgálatokat vezet be és új laboratórium megnyitását tervezi Magyarországon, közölte a cég. A megelőző genetikai vizsgálatok egyik vezető európai szolgáltatója, a GenePlanet a terhesgondozás élvonalát képviseli. A közelmúltban bővítette és korszerűsítette az új generációs szekvenálási szolgáltatásokat (NGS) nyújtó laboratóriumát a horvátországi Zágrábban. 

A létesítmény a legfejlettebb szekvenáló készülékekkel és bioinformatikai szoftverekkel rendelkezik. A technológia még hatékonyabbá teszi a GenePlanet nem invazív prenatális tesztelési (NIPT) szolgáltatásait, a szűrővizsgálatokkal a legkisebb eltérések kimutathatók, mondta Aida Dordevic, a GenePlanet laboratóriumának vezetője. 

Tavaly a GenePlanet 20 millió euró értékű Series B tőkebevonást valósított meg a BlackPeak Capital közreműködésével, ami egyértelműen jelzi a piac bizalmát a vállalat elképzelései iránt. Ez a jelentős befektetés segíti a vállalat globális terjeszkedését és további technológiai fejlődését.

A minőségi genetikai vizsgálatok iránti növekvő keresletre reagálva a GenePlanet jövőre új NGS laboratórium megnyitását tervezi Magyarországon is.

A 2008-ban alapított GenePlanet a megelőző génvizsgálatok egy vezető európai szolgáltatója, amely elsősorban a nem invazív prenatális tesztekre (NIPT), a rákszűrésre és az életmódbetegségek megelőzésére szolgáló DNS-vizsgálatokra szakosodott.

A világszerte több mint 30 országban jelen lévő vállalat több mint négyezer egészségügyi központtal, üzleti partnerrel és biztosítótársasággal működik együtt, hogy a legújabb tudományos felfedezéseken alapuló, csúcsminőségű vizsgálatokat biztosítson ügyfeleinek. A Kelet-Közép-Európa legjobb biotechnológiai startupjai között számontartott GenePlanet szerepel a Financial Times ezer leggyorsabban növekvő uniós vállalatai között. valamint az Európai Bizottság „Top 35 EU Unicorns” listáján is.