A lap szerint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 3253 főzőkonyhát ellenőrzött és minősített. Ezek a létesítmények csaknem 1,3 millió embert látnak el meleg étellel az ország különböző részeiben.
A vizsgált főzőkonyhák
- 7 százaléka jeles minősítést kapott,
- 30 százalékuk jó,
- 39 százalékuk közepes,
- 17 százalékuk pedig elégséges osztályzatot szerzett,
- 7 százalék (3253 menza) nem felelt meg a követelményeknek.
A lap azonban megjegyzi, hogy az "ételek minőségével kapcsolatban azonban nem tártak fel súlyosabb szabálytalanságot a hatóság emberei". A Nébih felhívta a figyelmet arra is, hogy a legtöbb egységben nagyobb beruházások nélkül kiküszöbölhetők a hiányosságok, "csupán" nagyobb odafigyelésre és jobb szervezésre van szükség.