Az egyik legnagyobb kedvezményezett a MÁV-cégcsoport, amely egymilliárd forinttal többet fordíthat dolgozóinak ösztönzésére. Erre a nemzeti fejlesztési miniszternek kell javaslatot készítenie 2012−2013-ra négymilliárd forintos összeghatárig. (Ez - bár a kormányhatározat nem említi - lényegében a MÁV Cargo-privatizációból való "visszaosztás", a korábbi szakszervezeti követelésnek megfelelően.)

A kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos 30 millió forintos pluszforráshoz jutott. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) 364 millió forintot kapott az egyetemek, főiskolák támogatására, az Erkel Színház rekonstrukciójára pedig 100 millió forintot, amelynek működőképes állapotba hozására további 1,7 milliárd forintot különítenek el a 2012. évi költségvetési törvényjavaslatban.

Egy másik határozatban a kormány a Nefminek szociális szolgáltatásokra 500 millió forintot, a közigazgatási tárca Vagyonkezelő Központjának 400 millió forintot csoportosított át, a helyi önkormányzatokhoz pedig − az idei céltartalék terhére − 2,2 milliárd forint kerül a szervezési intézkedések többletkiadásaira.