Orbán Viktor biztosította a sikeres vizsgázókat arról, hogy döntsenek a továbbtanulás vagy a munka világa mellett, az ország támogatja őket – írta a Magyar Nemzet. A  kormányfő arról biztosította a sikeres vizsgázókat, hogy döntsenek akár a továbbtanulás, akár a munka világa mellett, Magyarország számít rájuk.

A kormány azért dolgozik, hogy fiatal felnőttként megtalálhassák a boldogulásukat, legyen szó karrierről, otthonteremtésről vagy családalapításról – hangoztatta a miniszterelnök.

Orbán Viktor azt is leírta, hogy mindannyian jobban örülnénk egy nyugodtabb, békésebb és kiszámíthatóbb világnak, de neki meggyőződése, hogy éppolyan jól megállják majd a helyüket a fiatalok, mint szüleik és nagyszüleik nemzedéke, az érettségire pedig úgy tekintenek majd, mint ami az első lépés volt a sikeres jövő felé vezető úton.

Nyitrai Zsolt, a kormányfő főtanácsadója szerint már hagyománynak számít, hogy Magyarország miniszterelnöke az érettségiző fiatalokat az érettségi időszak után egy rövid levélben köszönti, amelyet a sikeresen vizsgázók a bizonyítvány mellé kapnak meg.