Konstruktív megbeszélést tartott Nagy Márton a Bankszövetség képviselőivel. Az egyeztetésen a nemzetgazdasági miniszter a bankokat képviselő vezetőkkel együtt áttekintette a magyar gazdaság jelenlegi helyzetét, írja a turizmus.com.

Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint  Nagy Márton az egyeztetés keretében többek között a turizmussal kapcsolatos két kéréssel fordult a Bankszövetséghez. 

Az egyik az adómentes borravaló ügye volt, amelynek garantálásához biztosítani kell a megfelelő technikai feltételeket. 

Ennek érdekében a tárcavezető arra kérte a bankokat, hogy mielőbb végezzék el a POS terminálok fejlesztését, amelynek eredményeképpen külön „TIP” funkció jöhet létre. Ezáltal elérhető lesz, hogy a terminál a számlát kettébontva a borravalót közvetlenül a  felszolgáló számlájára, a fogyasztás ellenértékét pedig az adott cég számlájára helyezze.

A másik téma a Szép-kártyákkal kapcsolatos volt: a miniszter megállapította, hogy a lakosság számára a Szép-kártyákon jelenleg is közel 100 milliárd forintnyi szabad forrás érhető el. 

A kedvezményes adózású juttatás maradéktalan felhasználása és gazdaságba juttatása érdekében szükségszerűnek mutatkozik a Szép-kártyák digitalizálása, azaz annak bankok általi megteremtése, hogy a fizetés mobiltelefonon is lehetővé váljon. Mindez jelentősen ösztönözheti a felhasználást. A nemzetgazdasági miniszter kezdeményezte, hogy a Bankszövetség két hónapon belül dolgozza ki, mikorra és hogyan teljesíthetők az adott miniszteri kérések.