Előfordulhat, hogy annak a húsnak, amelynek nyersen semmi baja sem volt (sem állagra, sem szagra), sütés után rossz szaga lesz.
Ezt okozhatja takarmányozás, például a baromfihúsnak hal íze, szaga lehet a takarmányba kevert halliszttől. Sertések esetében előfordulhat, hogy a húsnak sütés, főzés közben vizelet szaga vagy erős ivari szaga van. Ez akkor fordulhat elő, ha a hímivarú állatot nem kasztrálták, illetve, ha az állat heréje vagy heréi a hasüregben voltak - írja a hatóság.
A nyers húsok esetében érzékszervi elváltozást okozhat a romlás, amikor a baktériumok a termék felületén elszaporodnak. Ez akkor fordul elő, ha az előállítás során az előállítás higiéniai körülményei nem megfelelőek, a termékkel érintkező felületek nem megfelelően takarítottak és fertőtlenítettek.
Az ilyen nyers hús felülete csúszós, kellemetlen, a termékre nem jellemző szagú, és a színe is változik.
Legolvasottabb
Gyanús lett a sok nyugtamegszakítás, máris ott termett a NAV
Nyakunkon a kór, amitől mindenki félt, már a magyarok közt is elszabadult az új influenza
Mit szólt ehhez a Karmelita? Egy óra alatt beszakadt a forint, és kiderült valami az „amerikai védőpajzsról”
Egyre többen nem kérnek a céges karácsonyi bulikból
Fegyveres tartja rettegésben az amerikai elit egyetemet, már több embert megölt
Sokk Európában: biztonsági kockázatnak minősítette Dánia az Egyesült Államokat
Szállásadók nyakán a kés: akár extra milliárdokat fizetnének, ha megmenti őket a kormány
Trump szerint mocskos és kegyetlen az EU – kiderült, mi áll a háttérben
Ipari sokk Magyarországon: már a kormányváltás is szóba került a friss adatok után