A számítások egyetlen gyermektelen személyre vonatkoznak, akiknek eléri a korábbi keresete az egyes országok átlagbérének 67 százalékát.

Az OECD által összeállított rangsort a munkanélküli segélyekben Luxemburg vezeti, ahol egy teljes évig akár a jövedelmük 87 százalékát megkaphatják a korábbi dolgozók. Ennek azonban feltételei vannak az országban: egyfelől alkalmassággal és munkavállalási hajlandósággal kell rendelkezni, valamint regisztrálni kell a Nemzeti Foglalkoztatási Ügynökségnél.

Holtversenyben második Belgium és Dánia, 78 százalékos segéllyel, míg az első hatot Bulgária, Portugália és Svájc zárja, egyaránt 70 százalékos segéllyel – írja a Piac és Profit. A lap hozzáteszi ugyanakkor, hogy a hat országból az első ötben a világon a legmagasabb a személyi jövedelemadó.

Magyarország azonban az utolsó helyen áll, holtversenyben az Egyesült Államokkal, ahol a korábbi jövedelmük mindössze 9 százalékát kapják meg a korábbi dolgozók egy év munkanélküliség esetén.

A gazdaság helyett a munkanélküliség dübörög hazánkban

A koronavírus-világjárvány idején sem volt annyira tömeges az állástalanság, mint az idei első negyedévben, de a folyamat szinte észrevétlen, mert a cégek kerülik a csoportos leépítést.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→