Az új szolgáltatás a SimplePay egységesített qvik QR-kódon, deeplink és NFC-n alapuló azonnali fizetési megoldásaival indul el ősszel, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Giro iránymutatása alapján.

Az OTP közleményében azt írja, hogy az új fizetési megoldás azoknak a vállalkozóknak lehet jó alternatíva, akik túl költségesnek találják a kártyaelfogadás biztosítását. Az új szolgáltatással való fizetés kényelmesen és biztonságosan használható, emellett pedig a fizetők számára törvényileg ingyenes lesz, és újabb alkalmazást sem kell letölteni hozzá.

Első körben az új rendszer QR-kódos és deeplinkes fizetési lehetőségeit használhatják majd a vállalkozások, de a telefonos-POS szolgáltatással akár az NFC alapú átutalásos fizetést is alkalmazhatják a felhasználók, amelynek köszönhetően már nem csak érintéses bankkártyás, hanem érintéses átutalásos fizetés is biztosítható lesz.

A rendszer felfutása hamar lendületet kaphat a gyors és zökkenőmentes fizetési élménynek köszönhetően. Az OTP közleménye szerint éppen ezért fontos, hogy melyik bank milyen hamar kezdi el használni az új szolgáltatásokat, mivel ők nagyobb részesedést szerezhetnek az új piacból.

Letarolná a hazai e-kereskedelmet az OTP

Néhány hónappal a piacralépését követően nagyobb sebességre kapcsol a fizz.hu, az OTP online piactere: a bankcsoport leányvállalatának célja nem kevesebb, mint hogy néhány éven belül a hazai e-kereskedelem egyik meghatározó piacterévé váljon.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.