A rebarbara pont azokat a vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmazza, amelyekre szükségünk van ebben az évszakban. Rengeteg benne az A-, C- és B1-, B2- vitamin, sőt, olyan ásványi anyagokat is tartalmaz, mint például a kálium, a kalcium vagy a magnézium. Emiatt a vesekőre hajlamos emberek csak módjával fogyasszák ezt a növényt!
A legtöbb ember számára viszont kifejezetten jótékony hatású, hiszen vértisztító, vízhajtó hatása van, emellett pedig magas az antioxidáns-tartalma is. A növény a sóskafélék családjába tartozik - olvasható a hatóság "Ételt csak okosan" portálján.
Érdemes a friss növényeket választani. Ezt úgy lehet kideríteni, hogy a körmünket benyomjuk a szárba. Ha halk, sercegő hangot ad és nedvedzik, akkor friss a növény. A hűtőben, ha nedves ruhába csavarjuk, 2-3 napig friss marad, fagyasztóban pedig hosszú ideig tárolható.