„Magyarország is azon core piacok között van, ahol szeretnénk fióktelepet nyitni, ezen keményen dolgozunk jelenleg” – mondta a Portfolionak adott interjújában Léder Tamás, a Revolut magyarországi vezetője.

  • Ha létrejön a fióktelep, akkor lesz magyar nyelvű ügyfélszolgálat és helyi bankszámlaszámot is tudnak adni, így egyre többen választhatják első számú bankjuknak a Revolutot.
  • Most 1,5 millió ügyfelük van, jövőre már 2 millió revolutozót várnak Magyarországon 2024 végére.
  • A tranzakciós illetéket fizetik, évente tízmilliárd forintos nagyságrendben, de nem hárítják át.
  • A devizaváltás pótilletékét sem fizettetik meg az ügyfelekkel a kezdetekben, de ez hosszabb távon még változhat.

Jöhet a fióktelep

A fintech cég hamarosan fióktelepet nyit Magyarországon, ami lehetővé teszi a magyar nyelvű ügyfélszolgálat elindítását és helyi bankszámlaszámok (IBAN) biztosítását, így a Revolut elsődleges bankként is működhet majd.

Az új fióktelep megnyitása lehetővé teszi a helyi piac igényeire szabott termékek bevezetését, ami tovább erősítheti a Revolut pozícióját a magyar piacon. A fióktelep révén a vállalat közvetlenül csatlakozik majd a magyar pénzforgalmi rendszerhez, minimalizálva a külső szereplőktől való függést.

Nem hárítják át az illetéket

A Revolut az Orbán-kormány által bevezetett tranzakciós illetéket teljes egészében maga viseli, és nem hárítja át az ügyfelekre, ami versenyelőnyt jelent a piacon. Léder Tamás kiemelte, hogy Magyarországon különösen magas a fizetős csomagok használata, ami részben a csomagokhoz kapcsolódó extra szolgáltatásoknak köszönhető.

A vállalat a jövőben személyi kölcsönök és jelzáloghitelek kínálatával is bővíteni kívánja szolgáltatásait Magyarországon. Emellett a cég folytatja globális terjeszkedését, célja, hogy univerzális bankká váljon, sőt, az idei újítások között már a telekommunikációs piacra való belépés is szerepel, amelynek egyik alapköve lehetett az eSIM-szolgáltatás.