Szakácshiány miatt bezárt Szeged legrégebbi étterme, a Gulyás csárda. Holló János, az étterem tulajdonosa a szegedinap.hu-nak elmondta, náluk 15 napot dolgozott egy szakács és 15-öt pihent.

"Nettó 450 ezer forintot tudtam, fizetni, de ez nem volt elég ahhoz, hogy megtartsam a munkaerőt" – mondja a bezárás után 9 nappal Holló, aki 22 évig bérelte a Mars téri éttermet a szegedi önkormányzat cégétől, az IKV Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt-.től.

A szegedikocsmak.blog.hu szerint az 1950-es évektől három gazdasági szervezet vett részt a helyi vendéglátásban, a Csongrád Megyei Vendéglátó Vállalat reprezentatív üzletei Szegeden működtek, ilyen volt a Hági és a Szeged étterem is.

Az országos hatáskörű Hungar Hotels vállalat legnagyobb területi igazgatósága a szegedi volt: a Tisza, a Royal és a Hungária Szálloda, valamint az Alabárdos étterem is hozzájuk tartozott. Az előzőek mellett a Szeged és Vidéke ÁFÉSZ üzemeltetett vendéglátóhelyeket a városban.