Az e-felvételi Dokumentumok menüpontjában tudják a jelentkezők nyomon követni az ügymenet feldolgozottságát és elbírálását. Ha a feltöltés sikeres volt, a fájl megjelenik a Jelentkezésekhez csatolt dokumentumok táblázatban. Függetlenül a jelentkezési helyek számától, elegendő mindent egy példányban beszkennelni és feltölteni az e-felvételiben, a dokumentumnak jól olvashatónak kell lennie, illetve tartalmaznia kell a jelentkező nevét. Szintén július 10. az adatmódosítás határideje a felvételiben. A saját adatait minden jelentkező megtalálja az e-felvételi felületén, illetve az innen elérhető regisztrációs csomagban. Szükség esetén ezeket is lehet módosítani a rendszerben, például, ha valamilyen adat a jelentkezési határidő után megváltozott (költözés miatt változott a lakcím, házasság miatt a név stb.).

Az alapképzésre, osztatlan mesterképzésre, valamint felsőoktatási szakképzésre jelentkezők legkésőbb 2013. július 10-ig módosíthatják egyelten alkalommal a jelentkezési sorrendjüket az e-felvételiben. Ilyen esetben a jelentkezéskor megadott szakokat lehet előrébb vagy hátrébb sorolni a listában, új képzést viszont már nem lehet megjelölni. Az űrlap elmentésével a módosítási kérelem automatikusan bekerül a rendszerbe. Az elbírálást követően a jelentkező már az új sorrendjét fogja látni az e-felvételi felületén - teszi hozzá a portál.

Sorrendet módosítani akkor érdemes, ha nem azok a szakok szerepelnek a lista első helyein, ahová leginkább be szeretne kerülni a jelentkező, vagy ha az állami ösztöndíjas képzési forma hátrébb szerepel, mint az önköltséges. Ugyanis minden jelentkező a listában szereplő első olyan helyre nyerhet csak felvételt, ahol eléri a meghatározott ponthatárt. Ha ez egy önköltséges képzés, a sorrendben utána következő állami ösztöndíjas helyre akkor sem vehetik fel a jelentkezőt, ha pontszáma egyébként elegendő lenne hozzá.

Vannak azonban olyan esetek is, amikor a sorrendmódosítás nem a legcélszerűbb választás. Ha egy megjelölt képzésnél sikertelen volt a jelentkező alkalmassági vizsgája ("nem felelt meg" vagy "nem jelent meg" eredményt kapott). Alkalmassági vizsga hiányában ugyanis senkit nem vehetnek fel, így függetlenül attól hol szerepelt a listában, arra a képzésre eleve nem kerülhet be a jelentkező.

Ha valamelyik megjelölt szakra mégsem szeretne bekerülni. Ilyen esetben célszerűbb a szak visszavonását, kizárását választani. A visszavonás nem számít bele a sorrendmódosításba, a törölt szakok azonban nem befolyásolják az eljárási díj összegét.