Zsigó Róbert, a tárca élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a lapnak elmondta, szükség van arra, hogy a hatósági tanúsítás révén a "kissé kaotikus" jelenlegi védjegyhelyzetben biztos pontot tudjanak adni az erre fogékony vásárlói közösségnek.
A legtöbb élelmiszerek okozta megbetegedés a háztartások nem megfelelő élelmiszertárolási és élelmiszerkészítési gyakorlata miatt fordult elő. Ez nem csak Magyarországon, hanem egész Európában probléma - mondta Zsigó Róbert.
Ezért szeretnének olyan a vásárláshoz és az ételkészítéshez kapcsolódó információkat közzétenni, amelyeket a hivataluk összegyűjt és ezáltal segíti, hogy az emberek megfelelő módon vásároljanak élelmiszert, helyesen tárolják és készítsék el az ételeket.
Legolvasottabb
Családi megbetegedéseket is okozhatnak a házi készítésű finomságok
Riadót fújtak: vészesen zsugorodik az ország legnagyobb édesvízi tavának vízszintje
Áll a bál a Shellnél: benzin helyett többen vízzel tankoltak az M7-esen
Gyászol Hollywood: meggyilkolták sokunk kedvenc filmjeinek rendezőjét
50 milliós lakás havi 70 ezerből? Mutatjuk a trükköt, amiről alig tud valaki!
Gyanús lett a sok nyugtamegszakítás, máris ott termett a NAV
Gigászi kedvezmények várnak a nyugdíjasokra jövőre, ezt nem mindenki tudja
Belepiszkálnak a szabályokba a B-s jogosítványoknál, ágálnak a szakértők
Kiakadt a szakszervezet: ezüstvasárnap is tömeg van a boltokban, a láncok mégis támadnak