"A program intenzitását mutatja, hogy a K&H-nál 2013. június 5-én megkötött első szerződés hitelének folyósítása megkezdődött, a szegedi, több mint 50 főt foglalkoztató, nagykereskedelemben érdekelt középvállalat hitelét nemcsak jóváhagytuk, hanem már folyósítottuk is" - idézi a banki közlemény Huszár Róbertet.

Az eddig a bankhoz benyújtott kérelmek alapján a hiteligények közel 60-65 százaléka új hiteligény, és mintegy 30 százalékot tesz ki a meglévő hitelek átváltása a kedvező kamat mellett nyújtott hitelkonstrukcióra. Ez az arány azért örvendetes, mert a program céljainak megfelelően a bank az új beruházási hitelek nyújtására fókuszál - tette hozzá a szakember.

Huszár Róbert kiemelte: a következő hetekben az igények további növekedésére számítanak, a rendelkezésre álló keret pedig véges, ezért arra biztatják az ügyfeleket, hogy minél előbb nyújtsák be az igényeiket. A fokozott igények miatt az ügyintézés gyorsítására törekednek a banknál, így a hitelkiváltások esetén egyszerűsítik a procedúrát - fűzte hozzá.

Az MNB a növekedési hitelprogram teljes hitelösszegéből 95 milliárd forintot allokált a K&H Bank számára, a program I. és II. pillérére.