Felavatatták a német tulajdonú Rudolph Logistik Gruppe új győri logisztikai bázisát csütörtökön. A 12 millió euróból megépült 20,4 ezer négyzetméteres csarnokkal és a hozzá tartozó mintegy ezer négyzetméternyi irodatérrel közel 30 ezer négyzetméterre bővült a cégcsoport győri raktárterülete. A bővítés a korábbi hírek szerint száznál több munkahelyet teremt. Torsten Rudolph, a cégcsoport ügyvezető-tulajdonosa az átadáson hangsúlyozta: Magyarország volt a társaság nemzetközi terjeszkedésének első állomása, 2007-ig itt dolgozott a cégcsoport alkalmazottainak mintegy fele. A most felavatott csarnokban elsősorban az Audi új győri gyárának nyújtanak szolgáltatásokat.

Az Exir Hungary Zrt. új, csaknem 3,5 ezer négyzetméter alapterületű üzemcsarnokát ugyancsak csütörtökön avatták. A beruházás révén a csaknem 150 embert foglalkoztató cég létszáma 30 fővel nőtt. A svéd tulajdonban lévő, fém- és műanyag megmunkálással járműipari alkatrészeket gyártó mezőkövesdi Exir Hungary Zrt. az elmúlt év végén 530 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv "Komplex technológia fejlesztés és foglalkoztatás támogatása" című pályázatán az 1,6 milliárd forintos beruházásához. A projekt révén jelentősen bővült a gyártócsarnok, nőtt a társaság kapacitása, termékpalettája, modernizálódott gépparkja.

Új oktatótermeket avattak csütörtökön az Opel Szentgotthárd Kft. gyárában - tájékoztatta az MTI-t a gyár szóvivője. Légrádi Edit közleményében emlékeztetett: a cég és a helyi III. Béla Szakképző Iskola és Kollégium még januárban állapodott meg arról, hogy a gyár területén közös oktatótermeket hoznak létre, ahol egyrészt az oktatási intézmény tanulóinak gyakorlati képzése, másrészt a gyár munkatársainak szakmai továbbképzése zajlik. A műszaki oktatótermek szeptemberre elkészültek, így már a tanév elején megkezdődhetett három évfolyamon az automatikai műszerész technikus és gépipari mérnökasszisztens szakos hallgatók órarend szerinti gyakorlati oktatása - fűzte hozzá. A szentgotthárdi üzem három oktatótermet bocsátott rendelkezésre, amelyeket részben a szakképző intézet szerelt fel a Vasi TISZK támogatását is igénybe véve az oktatáshoz szükséges eszközökkel, részben az Opel-gyárban alkalmazott speciális műszaki berendezésekkel töltötték meg. A most átadott oktatótermekben programozási, hidraulikai és pneumatikai, valamint egyéb modern karbantartási és gyártástechnológiai képzéseket tarthatnak - közölte Légrádi Edit.