A múlt év végén három üzletet nyitó Lidl, most csütörtökön újabb boltot ad át a főváros közelében találhat Budakeszin, amely eddig hiányzott a Lidl térképéről. A boltláncnak a közelben eddig a hűvösvölgyi Máriaremetei úton és Budaörsön volt üzlete. 

A Budakeszin létrehozott új üzlettől pár sarokra található többek között egy Tesco és egy Aldi. Az új egységgel együtt már több mint 190 boltból áll a Lidl hálózata. Ezzel a 220 üzletes hálózattal rendelkező Penny mögött áll, de megelőzi az Aldit, amelynek több mint 150 boltja van. 

Kinek mennyi jutott?

A bevételeket nézve egyébként a Lidl áll a legjobban. A boltlánc belföldi nettó árbevétele a 2020 márciusától 2021 február végéig tartó üzleti évben 667 milliárd forintot tett ki, ami több mint 21 százalékos növekedésnek felel az egy évvel korábbi 551 milliárd forinthoz képest. Ezzel a legnagyobb külföldi kézben lévő boltláncok közül legjobb eredményt érte el, vagyis átvette az első helyet a korábbi listavezető Tescótól, amely 588 milliárdjával a harmadik helyre szorult. A Spar lett az ezüstérmes 630 milliárddal. 

A külföldi kézben lévő boltláncok közül 2020-ban az Auchan volt a negyedik 356 milliárd forinttal, a Penny az ötödik 307 milliárddal, a hatodik helyen az Aldi állt 292 milliárd forinttal.