A külföldi gasztroturisták és üzleti utazók nélkül teljesen reménytelen az elit éttermek helyzete - mondta a Világgazdaságnak Gerendai Károly üzletember, az első Michelin-csillagos étterem, a Costes és a Downtown Costes tulajdonosa.
Szerinte a költségeket nem lehet bevételcsökkenéssel kompenzálni. Különösen az úgynevezett fine dining éttermekre, mert ezekben az átlagosnál is magasabbak a költségek, s a fél háznál szerényebb forgalommal a vállalkozások felemésztik magukat.
Égetjük a milliókat - mondta Gerendai. A Costes őszig biztosan nem nyit ki, a Costes Downtown a múlt héten kinyitott, egyelőre a korábbi átlagos reggeli- és ebédforgalom tizedénél tart az étterem.
A lap szerint hat Michelin-csillagos budapesti étterem közül a Stand is kinyitott pár napja, de a Babel, a Borkonyha és a kétcsillagos Onyx nem.