A külföldi gasztroturisták és üzleti utazók nélkül teljesen reménytelen az elit éttermek helyzete - mondta a Világgazdaságnak Gerendai Károly üzletember, az első Michelin-csillagos étterem, a Costes és a Downtown Costes tulajdonosa.
Szerinte a költségeket nem lehet bevételcsökkenéssel kompenzálni. Különösen az úgynevezett fine dining éttermekre, mert ezekben az átlagosnál is magasabbak a költségek, s a fél háznál szerényebb forgalommal a vállalkozások felemésztik magukat.
Égetjük a milliókat - mondta Gerendai. A Costes őszig biztosan nem nyit ki, a Costes Downtown a múlt héten kinyitott, egyelőre a korábbi átlagos reggeli- és ebédforgalom tizedénél tart az étterem.
A lap szerint hat Michelin-csillagos budapesti étterem közül a Stand is kinyitott pár napja, de a Babel, a Borkonyha és a kétcsillagos Onyx nem.
Legolvasottabb
Visszanyalt a fagyi: újabb devizahiteles nyert pert, megkopasztja a bankot a győztes ügyfél
Komolyan megsérült Fico különgépe, amely Brüsszelbe szállította a szlovák kormányfőt
Perceken múlt az újabb merénylet? Jelöletlen rendőrautók gázolták el a Bondi Beachre tartó férfiakat – Videó
Megvan a NASA legújabb vezetője, el sem hiszi, honnan jött
Csalókat csalt csapdába a nyugdíjas férfi
Tabudöntés jöhet az EU-ban: megszavazhatják az orosz vagyon felhasználását
Vége a jó időknek? Látványosan esik az állampapírok hozama
Összeomlás szélén egy kulcságazat: 63 ezer munkahely forog kockán
A hivatal szerint tízezrek, a valóságban százezrek hagyják el az országot