A Med-Scop Hungary egy komplett diagnosztikai eszközparkkal rendelkező mobil szűrőállomás felszerelését és üzemeltetését tervezi, illetve egyedi egészségügyi szoftverek és technológia fejlesztésére kívánja fordítani az Alaptól bevont tőkeforrást. A Med-Scop Hungary Kft. egy, az anyagcége egészségügyi és orvos-technológiai üzemeltetési tevékenységéhez kapcsolódó területre lép be az egészségügyi szférán belül.

A társaság a nemzeti egészségügyi szűrőprogram célkitűzéseinek mindenben eleget tevő, komplett diagnosztikai eszközökkel felszerelt mobil szűrőállomást alakít ki és üzemeltet, illetve saját egészségügyi szoftverek és technológia fejleszt&e acute;sére fordítja a friss tőkét.

A Széchenyi Tőkealap  összesen 220 millió forintot fektet be két ütemben az induló vállalkozásba. Első lépésként 120 millió, majd 2014-ben 100 millió forint tőkebefektetéssel segíti az üzleti tervek megvalósítását, egyharmados tulajdonrészt szerezve ezzel a vállalkozásban.

Az SZTA tőkeforrását fogadó társaság, a Med-Scop Hungary Kft. anyacége - a Vatner Kft. - a magyarországi egészségipar területén biztosítja orvos-technológiai eszközök komplex szerviz menedzsmentjét, valamint intézmények infrastruktúrájának műszaki üzemeltetését, a piac két vezető szereplőjének egyikeként.