Erősen kifogásolható élelmiszerhigiéniai körülmények miatt ezúttal Hajdú-Bihar megyében függesztette fel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Létai-Huszti Húsipari és Kereskedelmi Kft. által működtetett vágóhíd tevékenységét.
A vágóhidat azonnal bezáratta a hatóság, mert az egység nagy részén erősen szennyezett környezet és eszközök fogadták az ellenőröket: a vágócsarnok fala, mennyezete koszos volt, a pacaltisztító helyiség padozatát, falait és az ott tárolt eszközöket vastag mészfelrakódás borította.
A hasítófűrészre rászáradtak a húscafatok, az egyik kézmosóban több, erősen szennyezett kés és rozsdás felületű fűrész volt, a hűtőben ugyancsak elhanyagolt állapotban sorakoztak a ládák. Az udvari kerítés mellett fedetlen, repedt oldalfalú gyűjtőedényekben tárolták az állati melléktermékeket (szarvasmarhafejek, nyers juhbőrök), a földön szabadon hevert a nyers szarvasmarhabőr.
A felszerelés állapotáról sokat elárul, hogy az eszközfertőtlenítők nem működtek, eszközmosó pedig egyáltalán nem volt az üzem területén. Szintén rendkívül kifogásolható állapotban voltak a dolgozók számára biztosított öltözők és mosdóhelyiségek. Helyenként a kézmosókban nem volt folyóvíz, máshol a csatornahálózatba nem kötötték be azt, kézmosószert és papír kéztörlőt gyakorlatilag sehol sem helyeztek ki. A vállalkozás nem mutatta be a képesítéssel rendelkező vágóhídi állatjóléti tisztviselőre és a dolgozók állatvédelmi oktatására vonatkozó dokumentumokat sem, márpedig megfelelő szakértelemmel rendelkező személyek hiányában nem garantálható, hogy a kábítás és a vágás során az állatoknak nem okoznak elkerülhető fájdalmat vagy szenvedést - derül ki a Nébih közleményéből, amely szerint az ügyben az eljárás és bírság megállapítása folyamatban van.