A foodora közleményében azt írja, hogy amíg kezdetben csak akkor vásároltak a legtöbbször az ezen platformon keresztül elérhető piactéren keresztül, ha valamire a legvégső esetben volt szükség. Mostanra azonban már jellemző, hogy általánosságban a platformon keresztül intézik a bevásárlást.

A szó szerint legsúlyosabb bevásárlást a közlemény szerint a XIII. kerületben adták le, amely bevásárlást a 90 kilogrammot is meghaladta. Ezt követi egy pécsi, 65 kilogrammot nyomó rendelés.

A rendelésekből az is kiderül, hogy többen már hajnalban protein szeletet és vizet rendelnek, gondoskodva a másnaposságról, ezek mellett pedig számos extrém rendelésre is példa volt: Szegeden például egy zsemlerajongó az elmúlt évben összesen 684 darab zsemlét pakolt a kosarába, a legnagyobb összegű rendelés meghaladta a 90 ezer forintot.

A legtöbb rendelést egy pécsi felhasználó adta le tavaly, összesen 320 darabot, a legnagyobb összegű rendelés pedig 132 ezer forint volt idén.

A konkurens Wolt platform egy hasonló közleményt adott ki még az év elején, amely szerint már volt, aki félmillió forintos rendelést is leadott, valamint az is kiderül, hogy a magyarok leginkább sajtburgert rendelnek ebédre, éjszakára pedig óvszert.

Váratlanul olcsóbb lett a népszerű ételfutár

Bár hivatalosan nincs megerősítve, a változtatás mögött a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) árgus szemei állhatnak. Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.