A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) tegnap jelentette be, hogy egyebek mellett a Szentkirályi Magyarország Kft. ellen is eljárást indít a fogyasztók megtévesztésének gyanúja miatt.

A Versenyhivatal közleményében arról tájékoztatott, hogy az eljárás javarészt a társaság egyik 2019-es kommunikációs kampányát érinti, azon belül is az abban tett fenntarthatósággal kapcsolatos állításokat.

A Szentkirályi Magyarország Kft. reakciójában azt állítja, hogy a GVH ezt már korábban, 2020-ban is megvizsgálta, akkor azonban arra a megállapításra jutott, hogy a versenyfelügyeleti eljárás elindításának feltételei nem állnak fent.

A társaság hozzáteszi, nem kapott információt arról, miért döntött most mégis úgy a GVH, hogy az öt évvel ezelőtti kampányuk kapcsán eljárást indít. Leszögezte azonban, hogy már most is maximálisan együttműködik a versenyhivatallal és minden, az eljárás szempontjából fontos és elérhető információt megad.

Jégkorszaki vízzel árasztotta el a piacot a Szentkirályi cápája

Balogh Levente, a Szentkirályi Magyarország alapító tulajdonosa az utóbbi napokban kimaxolta a médiateret: üzletemberként például az Economx Business Talks '24 konferencián tartott előadást, ahol többek között beszélt a kezdetekről, és arról, hogy szerinte hiba volt a KGST felszámolása.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.