A Kiszámoló blog szúrta ki a Telekom aktuális promócióját, amelynek keretein belül bármilyen nyomógombos telefonért cserébe ingyen adnak egy Nokia 110-es készüléket, illetve némi ráfizetéssel két másik típusú, szintén fizikai gombokkal rendelkező mobiltelefon közül is lehet választani.

A feltételek szerint egy személy csak egy készülékcserét kérhet, de olyan megkötés nincs, hogy kizárólag telekomos ügyfelek vehetnek részt az akcióban. Bármilyen készülék jó, nem kell, hogy működjön, lehet teljesen lestrapált is, csak azt nem veszik át, amelyiknek már szivárog az akkumulátora.

A Telekom promóciója egyebek mellett arra is jó, hogy az évek óta a fiók alján porosodó, elfelejtett készülékeket újra lehessen hasznosítani. Az akció leírása szerint egy átlagos mobiltelefon a periódusos rendszer 63 elemét tartalmazza és ezek 90 százaléka újrahasznosítható. 

A Magyar Telekom sajtóosztálya az Economx kérdésére azt mondta, továbbra is vannak olyan ügyfeleik, akik kifejezetten a nyomógombos készülékeket kedvelik – és bár az NMHH által korábban működtetett díjmentes készülékcsere program 2023 márciusában véget ért – nekik szerették volna újra megadni a lehetőséget készülékeik modernizálására. 

A felkínált mobilok jobb technikai paraméterekkel rendelkeznek, kártyafüggetlenek, duál SIM megoldással is működnek és a 4G hálózat használatára is képesek.

„Eddigi tapasztalataink alapján vásárlóink a 3 választható készülék közül a régi készülék leadását követően az ingyenesen elérhető, Nokia 110 4G készüléket keresik a legjobban, de az egyéni preferenciák ettől eltérhetnek. A program a rendelkezésre álló készülékek erejéig tart, de bízunk benne, hogy minél több ügyfelünk él a lehetőséggel” – válaszolták a kérdésünkre.