A kis értékű (áru és szolgáltatás vásárlásánál 60 millió, míg építési beruházásnál 500 millió forint alatti) közbeszerzésekről a Közbeszerzési Hatóság (KH) internetes oldaláról szerezhetnek tudomást a hazai kis- és közepes vállalkozások. Az ajánlatkérőknek ugyanis itt kell közzétenniük - nem a korábban megszokott Közbeszerzési Értesítőben - az úgynevezett összefoglaló tájékoztatásokat a tervezett beszerzéseik főbb adataival, az eljárás megindítása előtt legalább öt munkanappal.

A dokumentumok relatíve rövid határidővel jelennek meg, ezért a Közbeszerzési Hirdetmény Figyelő (KHF.hu) bevezette a napi kétszeri értesítések küldését ügyfeleinek - tudtuk meg Nádasdy Katától, a magyar és uniós közbeszerzési eljárások figyelésével foglalkozó portál igazgatójától. Reggel 6-kor és délután 17 órakor küldenek értesítőket a friss közbeszerzési kiírásokról.

Az aktuális tájékoztatók között több érdekes beszerzésre bukkanhatunk, például telefonos lelkisegély-szolgálat működtetésére keres - 9 hónapra - vállalkozót az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) háttérintézményeként működő Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet. A Földművelésügyi Minisztérium háttérszerve, a Herman Ottó Intézet pedig a működéséhez vásárolna 11 új autót.

A Magyar Úszó Szövetség led-falakat (videótáblákat) szerez be, míg a Magyar Asztalitenisz Szövetség sporteszközöket.

A BKV Zrt. korszerűsítené az Akácfa utcai székházának fűtésrendszerét. Mobiltelefonok vásárlására készül a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), s elkezdi az újszegedi sportuszoda felújítását a Szegedi Vízipóló Suli Közhasznú Sportegyesület - itt vizes sportlétesítmény kivitelezési referenciával rendelkezők érdeklődését várják.

A Komárom-Esztergom megyei Csolnok község egyik utcája útburkolatának felújítására vár jelentkezőket.

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark (ÓNTE) kilenc idei rendezvényéhez kapcsolódóan a médiamegjelenések tervezésére és kivitelezésére, a látogatók számára készülő két kiadvány grafikai tervezésére, valamint az opusztaszer.hu honlap modern turisztikai honlappá alakítására keres vállalkozót az ÓNTE Nonprofit Kft.

A tervezett beszerzéseket és az ezek iránti érdeklődés jelzésének határidejét az alábbi táblázatban olvashatja. Az ajánlatkérők a maguk által kiválasztott három ajánlattevőn kívül csak azon vállalkozásoknak küldenek ajánlati felhívást, amelyek előzetesen jelezték érdeklődésüket a beszerzés iránt.

Összefoglaló tájékoztatások
AjánlatkérőA beszerzés tárgyaAz érdeklődés jelzésének határideje
Csolnok önkormányzataArany János utca útburkolatának felújításamárc. 7., 10 óra
Magyar Úszó Szövetség40 db LED fal és kiegészítőik beszerzésemárc. 4., 14 óra
Magyar Asztalitenisz Szövetségsporteszközök beszerzése "A sport legyen a tied program!" keretébenmárc. 4., 16 óra
Országos Rendőr-főkapitányságelektronikus Modus Operandi Nyilvántartás (eModus) alkalmazás támogatása 24 hónapramárc. 4., 13 óra
Magyar Turizmus Zrt.Sirha élelmiszeripari kiállításon pavilonok építése, üzemeltetése és marketinges munkákmárc. 4., 10 óra
Budapest XIII. kerületi ÖnkormányzatLehet Csarnok tetejének felújítása és légtechnikai korszerűsítésemárc. 3., 16 óra
Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézettelefonos lelkisegély-szolgálat működtetésemárc. 3., 12 óra
Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságmobiltelefonok beszerzésemárc. 3., 16 óra
Herman Ottó Intézet11 db új autó beszerzésemárc. 2., 14 óra
Szegedi Vízipóló Suli KHSEÚjszegedi sportuszoda rekonstrukciója, I. ütemmárc. 2., 16 óra
Ópusztaszeri nemzeti emlékparkmarketinges és kommunikációs feladatokmárc. 2., 14 óra
Budapesti Közlekedési Zrt.BKV-székház fűtésrendszerének korszerűsítésefebr. 29., 13 óra
Forrás: kozbeszerzes.hu