A Best of Budapest & Hungary szavazásra idén több mint kilencezer szavazat érkezett. A szakmai zsűri döntése alapján idén 59 különböző kategóriában adták át a legjobbaknak járó elismerést.

A Budapest Week Publishing tíz kiemelt díjat is átad.

Az életműdíjat a szakmai zsűri ezúttal Bock Józsefnek ítélte, aki több évtizede aktív résztvevője és alakítója nemcsak a magyar borkultúrának, de a vendéglátásnak és gasztronómiának is, és oroszlánrészt vállal a villányi régió fellendítésében.

A kiadó idén első alkalommal jutalmazta az év gasztrobloggerét, mivel a gasztronómiai témájú blogok, netes főzőnaplók száma gombamód szaporodik. A gasztrobloggereknek személyes hitelességükkel és szakmaiságukkal kell kivívniuk olvasóik bizalmát. A zsűri Csíki Sándort választotta, a minőségi írásairól, alaposságáról, felkészültségéről és szerteágazó érdeklődéséről ismert gasztroblogger a Food&Wine blogot vezeti.

Az év séfje díjat Wolf András kapta, aki egyszerre séfje egy ötcsillagos szállodának, a világ legszebb kávéházának (New York Kávéház) és a belváros egyik legelegánsabb étterméne.(Salon étterem).

Az év cukrásza elismerés idén Raj Ráchel tortadizájnert illeti. A Tortaszalon tulajdonosa az egyik legismertebb tortatervező Magyarországon, aki a süteménykészítést művészeti tevékenységnek tekinti, és marcipánból bármit képes megalkotni.

Az év éttermese díjjal a modern kategóriában a zsűri László Árpádot, a Robinson-Timeless kitchen és a BRGR-lánc tulajdonosát díjazza, többek között mert folyamatosan képes megújulni, és nemcsak követi a trendeket, hanem teremti is azokat. A classic kategóriában Rudits Károly nyert, aki a francia gasztronómia nagykövete.

Az év szállodása díjat Thomas M. Fischer, a Corinthia Hotel Budapest igazgatója kapja. Vezetése alatt a szálloda új lendületet kapott: a hotel MICE-piacot célzó szolgáltatásai Budapesten egyedülálló elemekkel gazdagodtak.

Negyedik alkalommal díjazták az éttermek, vendéglátóhelyek szavazatai alapján az év gasztroborászát, aki nemcsak az általa készített nedűvel, de a vendéglátóhelyek szakemberei iránti odafigyelésével, szakmai támogatásával, sommelier-k tréningjével, borvacsorák szervezésével is elnyerte a gasztro szakma szimpátiáját. A 2014-es díjazott ifj. Figula Mihály lett.

A Budapesten kívüli éttermes elismerést ezúttal Dudás Szabolcs és Dudás Szilárd vehetik át, nemcsak azért, mert sokak szerint még mindig ők sütik a legjobb pizzát az országban, hanem mert példaértékű, ahogyan sikerre vitték éttermüket: Encsen az Anyukám Mondta sarokbárból lett sarokpizzéria, majd egy olyan bisztró, amely miatt érdemes átutazni akár több megyét is. A fivérek a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) gasztronómiai mozgalomban is nagy szerepet vállalnak.

Az év szállodása a Budapesten kívüli helyek vezetői közül ezúttal Katz Péter, a büki és sárvári Danubius Health Spa Resort szállodák igazgatója lett. Díjazták már-már merésznek is nevezhető fejlesztéseit (a büki szálloda profilváltása és az all-inclusive szolgáltatások bevezetése), melyekkel képes volt jelentősen növelni szállodái vonzerejét.