A Borsodi Sörgyár idén márciusban két ale típusú sörkülönlegességgel a Borsodi Meggy Ale és a fűszeres Gyömbér Ale sörökkel bővítette tavaly bevezetett új portfólióját - olvasható a társaság közleményében.
A termékcsalád áprilistól egy újabb felsőerjesztésű sörrel lesz gazdagabb: ez a hazai piacon egyedülálló mangó, guava és maracuja gyümölcslevek párosításából született Tropical Ale, ami limitált kiadásban lesz elérhető.
A Belgiumban és Nagy-Britanniában először megjelent „ale” sörök felsőerjesztéses eljárással készülnek, karakteres ízük eléréséhez pedig több típusú komlót és malátát is felhasználnak. A különleges íz és a kulináris élmény fokozásához sok esetben gyümölcsöt adnak a főzethez.
A Borsodi Tropical Ale április második felétől lesz elérhető limitált kiadásban, a készlet erejéig a legtöbb Spar és Interspar üzletben országszerte.