Kigyulladt a 11:11-kor Debrecenből Füzesabonyba indult vonat mozdonya a tiszafüredi állomás közelében. Az utasokat időben leszállították, a tüzet eloltották. A délutáni órákban jelentősen hosszabb menetidővel közlekedtek a vonatok a vonalon, mivel a meghibásodott szerelvény akadályozta a közlekedést.

Azóta már elvontatták a szerelvényt, a menetrendszerű közlekedés azonban várhatóan az éjszakai órákra áll helyre – közölte a Mávinform.

Néhány órával később, 16:05-kor azonban egy újabb mozdony gyulladt ki, a Komáromból Székesfehérvárra elindult S150-es vonat motorterében Szőny-Déli megállóhely után keletkezett tűz. Személyi sérülés nem történt, a vonat utasai pótlóbusszal utazhatnak tovább, ami 60 perc késéssel közlekedik.

Az incidens miatt a Székesfehérvárról 16:26-kor Komáromba elindult S150-es csak Nagyigmánd-Bábolnáig közlekedett, ami miatt pedig a Komáromból 18:05-kor Székesfehérvárra induló S150-es csak Nagyigmánd-Bábolnától közlekedik, várhatóan 35-55 perces késéssel. a Székesfehérvárról 18:26-kor Komáromba induló S150-es helyett pedig pótlóbusz közlekedik.

Jó és rossz hírünk is van a kalauz nélküli vonatokról

A MÁV több elővárosi vonatán nem lesz kalauz, egyelőre pár hónapig türelmi időszak van. De november 2-a után, ha valaki bliccel, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia a pótdíj miatt.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.