Az MBH Bank közleményében azt írja, a megállapodás a bankon belül újonnan létrejött MBH Egészségügyi Kompetencia Centrum specializált szervezet keretében született, emellett pedig fontos mérföldkő a hitelintézet számára abban, hogy a vállalat ügyfélkörét az egészségügyi szektorban is bővítse.

Egyben az MBH Bank egészségiparhoz kötődő célkitűzései felé is fontos lépés a megállapodás, amelynek jegyében az MBH Egészségügyi Kompetencia Centrum (EKC) is létrejött.

Szabó Levente, az MBH Bank egyedi kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese arról számolt be: nagy öröm számukra a megállapodás, mivel lehetőséget ad az olyan szakértelem és speciális tudás közös kiépítéséhez, amely közelebb vezet ahhoz, hogy a bank hosszú távon hozzájáruljon az egészségipari szektor fejlődéséhez.

Magas jövedelmezőség mellett 162,6 milliárd forint adózás előtti eredményt ért el az MBH Bank az első félévben

A szilárd jövedelemtermelő képesség eredményeként csökkenő hozamkörnyezetben is jól teljesített az MBH Bank az idei első félévben. A 2024. első féléves pénzügyi időszakról szóló tőzsdei jelentése alapján a társaság korrigált adózás előtti eredménye meghaladta a 162,6 milliárd forintot, a Csoport mérlegfőösszege pedig 11 727 milliárd forintot tett ki a félév végén, ami éves összehasonlításban így közel 12 százalékot emelkedett.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.