Az OTP Csoport közlése szerint ma lezárult az OTP Bank Románia és további romániai leányvállalatainak értékesítését. Hozzátették ugyanakkor, hogy az OTP Asset Management társaság adásvételének zárására a vonatkozó hatósági engedély kiadását követően egy későbbi időpontban kerítenek sort, ezután pedig, szintén egy későbbi időpontban, a BT Csoportba való integráció is megtörténik.

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója azt mondta, köszönetet mond az OTP Bank Románia vezetőségének és a munkatársainak a két évtizedes elkötelezett és magas színvonalú munkájukért.

A közleményben azt is leszögezték, hogy a zárás és a két entitás integrációja közötti átmeneti időszakban a két bank különálló szervezetként működik, ami nem jelent azonnali változásokat az ügyfelek számára, így továbbra is az OTP Bank Románia és a leányvállalatok munkatársaihoz fordulhatnak minden szolgáltatással, termékkel, tanácsadással és művelettel kapcsolatban.

Hangsúlyozták, a Banca Transilvania továbbra is fenntartja a kötelezettségvállalásait az OTP Csoport Bethlen Gábor Alapkezelő felé a Szülőföldön magyarul programmal kapcsolatban, az összes ügyfelét változatlan feltételekkel szolgálja ki, ideértve kétnyelvű kiszolgálást azokon a területeken, ahol ez szükséges.

Zöld utat kapott az OTP Bank Románia átvétele

A Transilvania Banknak a bukaresti versenyhivatal engedélyezte a 347,5 millió euró, közel 136 milliárd forint értékű tranzakciót. Az OTP Bank ezzel kivonul Romániából.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.